Zamieszczone przez ahmed799
Historia serwisowa-gdzie sprawdzę?
Zwiń
X
-
Historia serwisowa-gdzie sprawdzę?
Witam,
Czy w ASO uzyskam informację dotyczącą historii serwisowej samochodu, który został kupiony i był serwisowany do 2008 roku w Niemczech???strazakp
Była O1 1.9 tdi 110KM ASV 2001r. - służyła mi dzielnie 6 lat.
Jest O2 1.4 tsi, 156KM/260Nm (podobno), CAXA, 2009r.
-
-
Takie informacje możesz uzyskać jedynie w salonie jeśli posiadasz na siebie zarejestrowany samochód bądź w obecności jego właściciela który wyrazi na to zgodę.
ASO nie udostępnia takich informacji osobą pośrednim gdyż jest to niezgodne z prawem. Kiedyś Pan powiedział mi w ASO w Krakowie, że działa to na takiej samej zasadzie, jakby udzielał Ci informacji o stanie zdrowia kogoś, kto nie jest Twoją rodziną itd. To samo prawo i ta sama zasada. Bez znajomości będzie ciężko.
Komentarz
-
-
Gość
Miałem taki przypadek z serwisem we Francji. Koleś sprzedawał w Polsce auto sprowadzone z Francji, serwisowane w ASO. Zrobiłem ksero tej książki i przesłałem skany emailem do tego serwisu. Odpowiedzieli, że auto było u nich 3 razy, a nie 5 jak jest wpisane w książce, przysłali wszelkie informacje co było robione. Auto zostało sprzedane, na szczęście nie mnie.
Komentarz
-
jak wyzej w salonie jedziesz osobiscie do ASO i podajesz dokumenty a oni wstukuja to w kompa i juz wszystko widac
Ciekawy jestem dlaczego? Są tylko ogólne informację o modelu i wyposażeniu (takie mogę znaleźć na googlach wpisując vin).
Ktoś mi napisał na forum że jak auto nie było taki czas (ponad 5 lat) serwisowane w aso to mogli skasować dane. Może tak być???
[ Dodano: Sob 13 Lip, 13 13:28 ]
Według nazwy i adresu aso umieszczonej na pieczątce w książce znalazłem na googlach że auto było prawdopodobnie serwisowane tutaj http://www.autohaus-wunderlich.de/standort-steglitz.php.
Wysłałem właśnie maila do nich z prośbą o potwerdzenie tych wpisów. Zobaczymy czy odpiszą. Gdymym znał niemiecki to bym zadzwonił tam.strazakp
Komentarz
-
-
Ja byłem z takim pytaniem w Skodzie w Olsztynie, najpierw powiedzieli że nic nie ma w bazie pomimo niemieckich pieczątek w książce serwisowej. Ale za 50 zł mógłby bardziej poszukać... Także nie wiem czy warto poświęcić 50?
A kiedy (jaka data) miałeś ostatni wpis w książce?strazakp
Komentarz
-
-
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez strazakpJa byłem z takim pytaniem w Skodzie w Olsztynie, najpierw powiedzieli że nic nie ma w bazie pomimo niemieckich pieczątek w książce serwisowej. Ale za 50 zł mógłby bardziej poszukać... Także nie wiem czy warto poświęcić 50?
A kiedy (jaka data) miałeś ostatni wpis w książce?
Nie jestem pewien ale jakoś w 2012 chyba
Komentarz
-
-
Nie jestem pewien ale jakoś w 2012 chyba
[ Dodano: Wto 23 Lip, 13 11:25 ]
[ Dodano: Sob 13 Lip, 13 13:28 ]
Według nazwy i adresu aso umieszczonej na pieczątce w książce znalazłem na googlach że auto było prawdopodobnie serwisowane tutaj http://www.autohaus-wunde...t-steglitz.php.
Wysłałem właśnie maila do nich z prośbą o potwerdzenie tych wpisów. Zobaczymy czy odpiszą. Gdymym znał niemiecki to bym zadzwonił tam.strazakp
Komentarz
-
Komentarz